Brooke brengt een wel héél bijzondere competitie in beeld
Competities voor gezondste ezel/paard en beste eigenaar

Onze fantastische klant: Brooke Hospital for Animals laat in twee vrolijke, ontroerende korte films zien hoe de Brooke-dierenartsen goede dierzorg stimuleren: met de “Competitie voor de gezondste ezel en de beste eigenaar”.

Opbeurend dierennieuws; indrukwekkende beelden van werkdieren en van effectieve dierenhulp; ontroerende muziek door de Nederlandse Student Emmy Award winnaar Vidjay Beerepoot. Kijk op hier om het filmpje te bekijken. Of op de facebookpagina van Brooke voor de prachtige filmpjes: 

Kijk wat Brooke voor goed werk doet en word donateur.

Button rozet

 

 

De dierenartsen van Brooke Hospital for Animals in Egypte organiseren “Competities voor gezondste ezel/paard en beste eigenaar”.

Het doel van de competities is om een positieve impuls te geven aan dierenwelzijn en dierenverzorging. Mensen die ondanks moeilijke omstandigheden, zoals bittere armoede, toch goed voor hun dier zorgen verdienen het om te worden beloond. En hun omgeving moet worden aangemoedigd om hun voorbeeld te volgen. De Brooke-dierenartsen proberen voor de wedstrijden een zo groot mogelijk publiek te enthousiasmeren; publiek dat meestal niet omkijkt naar de werkdieren in hun dorp of stad; publiek dat vaak geen idee heeft dat er paardenartsen bestaan! Voorafgaande aan elke competitie vindt een voorlichtingsessie plaats. Er worden op de wedstrijddag vaak tekenwedstrijden en opstelwedstrijden georganiseerd voor de schoolkinderen, met als thema zorg voor werkpaarden en ezels. Soms loopt het hele dorp uit.


De jury van de ezel- of paardencompetitie bestaat uit dierenartsen van Brooke Hospital. Zij kijken naar de gezondheid en het gedrag van het dier, maar ook naar de manier waarop de eigenaar met zijn dier omgaat. Hij mag geen zweep of stok hanteren, en het ezeltje moet ontspannen zijn. Dat betekent bijvoorbeeld dat het diertje geen schrikreactie heeft wanneer het vlakbij zijn hoofd een opgeheven hand ziet.De eigenaren van de drie gezondste dieren krijgen een prijs, die bestaat uit een klein geldbedrag. Alle deelnemers krijgen een dierverzorgingskit (met ondermeer borstels, een vliegennet en een hoevenkrabber). De winnende ezel of het winnende paard krijgt een liefhebbende aai van de dierenartsen, een rozet, of een nieuw, soepel halster.


De dierenartsen van Brooke Hospital zijn in staat om dit soort positieve initiatieven te ondernemen dankzij de donateurs.

Roll-up banner

Banner met opbergtas,
Deze mobiele banner 
leveren wij uit voorraad 
in het formaat 80x200 cm. 

pop-up banners van hoge kwaliteit met een korte levertijd

Prijs: € 95,- (excl.btw)